Bijen in de tuin

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 15:37

Ik heb de indruk dat ik dit jaar meer bijen zie in onze tuin, vergeleken met voorgaande jaren. Zou het beter gaan met de bijenstand? We hebben wel meer bloemen staan, dat helpt vast wel iets.

 

Je ziet ook op veel plaatsen in de buurt stroken met bijvriendelijke bloemen langs akkers en weilanden. Onze appelboom had vorig jaar slechts vijf appels, nu tel ik er meer dan vijftig! Ook dat kan een indicatie zijn van meer bij-bezoeken aan onze tuin.

 

Bijen bedreigd

(Gelezen op: https://www.landschapsbeheerfriesland.nl/nieuws/928-recordaantal-tellers-en-bijen-tijdens-de-nationale-bijentelling.html)

In Nederland leven bijna 360 wilde bijensoorten, waarvan ruim de helft bedreigd is. Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van onze eetbare gewassen wordt bestoven door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn bijen voedsel voor vogels en zorgen ze ook voor de voortplanting van wilde planten. De organiserende partners van de bijentelling, LandschappenNL, IVN Natuureducatie, Natuur & Milieu en Naturalis, benadrukken allen het belang van aandacht voor wilde bijen en de bijdrage die iedereen kan leveren aan hun bescherming. Daaronder valt het zorgen voor voedsel voor de bij, het aanplanten van bijvriendelijke planten, het creëren van nestgelegenheid en het tegengaan van gebruik van bestrijdingsmiddelen in zowel de professionele als de particuliere sector.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb